Hlavní stránka



Termín: 3.7. - 7.7. 2012



Cílem letošní výpravy bylo Rovensko pod Troskami. Vlakem jsme dojeli do kolína a odtud přes Velký Osek (zastávka na občerstvení) a Poděbrady do Nymburka, kde byl cíl prologu na ubytovně Bene.

 

Následující den jsme se nemohli rozhoupat, a vyrazili jsme až kolem poledne. Naším cílem bylo Kersko a známá hájovna z filmu Slavnosti sněženek. Někdo si dal "se šípkovou, další se zelím..". Pokkračovali jsme směrem Lysá nad Labem, Benátky nad Jizerou, Mladou Boleslav až do Bakova, kde byl cíl druhého dne v penzionu U Picků. Nesmíme zapomenout na krásný zážitek, kdy jsme narazili u Zámostí na hospůdku se Šerákem. Večer byl hrací (šipky, kulečník automaty atd)

 

Třetí den byla na pořadu exurze v pivovaru Svijany. Ještě před ním ale někteří z nás to nevydrželi a musli si zatancovat na zámku v Mnichově Hradišti. Do pivovaru dorazily dvě skupiny. První, nevedená nikým, dorazila včas. Druhá, vedená Ing tečkou, dorazila asi o půl hodiny později, neboť je Zdenek vedl zkratkou.:-) Ze Svijan někteří zamířili na Hrubou Skálu, zbytek čekal v "podhradí". V Rovensku už nás očekával Franta s Jitkou s kompletním občerstvením. Byla domluvena návštěva zastupitelů Rovenska s předáním obrazu od Franty. Večer ještě Zdenek rozsedl židli a tím byl třetí den zakončen.

 

Etapa z Rovenska do Chlumce nad Cidlinou proběhla v poklidu. Zastávka v Jičíně na oběd a prohlídka náměstí, v Novém Bydžově Marek lepil duši a ještě jsem se po cestě stihli vykoupat. Večer jsme si prohlédli okolí zámku v Chlumci a povečeřeli při pořádné bouřce.

 

Poslední den jsme jsme měli v plánu řepčín v Kladrubech, kde ovšem nebylo otevřeno. Pokračovali jsme proto do Kutné Hory. Tady jsme navštívili kostnici a prohlédli historické centrum Kutné Hory. Na závěr nás čekal jen přejezd do Kolína a vlakem domů.

Fotogalerie průběhu výpravy